A közlekedésépítési szakterület mérnöki és tudományos folyóirata. ISSN: 2064-0919
15. szám
9. évfolyam
2021 július
15
Bejegyzés

A Magyar Betonburkolat Egyesület 2014. évi konferenciája a hosszú élettartamú útpályaszerkezetektől

A kormány Európa Tervének részét képező gyorsforgalmi úthálózat-fejlesztési program és az ország Európai Unióhoz való csatlakozása előkészítése, nemkülönben a gyorsforgalmi utak hazai üzemeltetési tapasztalatai az 1990-es évek végén aktuálissá tették az ilyen utak pálya-szerkezetei tervezésének, építésének, üzemeltetésnek és fenntartásának hazai gyakorlata áttekintést, különös tekintettel az ilyen szolgáltatási szintigényű útpályaszerkezetek életciklus költségeire.
A hosszú élettartamú útpályaszerkezetek alkalmazásba vételét célzó 1999-ben kezdett kutató-fejlesztő munka, amit a Nemzeti Autópálya Rt. által irányított, 2003 végére eredménnyel járt. 2004-től – szerkezeti kialakításokat vizsgáló kísérleti útszakaszokkal és kivitelezési módszereket minősítő próba útszakaszokkal megalapozottan rendelkezésre álltak az új szemléletű pályaszerkezet tervezést alátámasztó Műszaki Szállítási Feltételek, majd 2006-tól az ezek alapján korszerűsített útügyi műszaki előírások, amelyek lehetővé tették a gyorsforgalmi úthálózaton a hosszú élettartamú pályaszerkezetek alkalmazását.
Az új szemlélettel tervezett és épített pályaszerkezetű gyorsforgalmi utakból, 2004 óta 619 km helyeztek üzembe és 68 km áll építés alatt, amikből 607 km nagymodulusú aszfalt-burkolatú, 80 km pedig hézagaiban vasalt betonburkolatú. Ezeknek a pályaszerkezeteknek a viselkedése az eddigi megfigyelések szerint igazolta az új szemléletű tervezés helyénvalóságát. Tíz év tapasztalatai alapján valószínűsíthető, hogy az új szemlélettel és előírások szerin hosszú élettartamúnak tervezett pályaszerkezetek valóban azok lesznek. A nagymodulusú aszfalt-keverékek alkalmazása kizárja a nyomvályúk keletkezését nagyterhelésű aszfaltburkolatokon, a hidraulikus kötésű alaprétegeken alkalmazott SAM réteg korlátozza a reflexiós repedések felhatolást ugyancsak az aszfaltburkolatokon. A hézagaiban vasalt betonburkolatok alkalmazásba vétele a rendkívül nehéz forgalmú útszakaszokat érő forgalmi és hőterhelésnek tartósan ellenálló költséghatékony burkolatfajtával bővítette a tervezők eszköztárát.
Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy a szóban forgó burkolatokon a garanciális időszakban tapasztalt hibák arra mutatnak, hogy a hosszú élettartamú pályaszerkezetek tervezése és létre-hozása a korábbi gyakorlathoz képest nagyobb felkészültséget, technológia-tervezési és minőségbiztosítási képességet, és mindezekben szoros együttműködést kíván meg a megrendelőt, a tervezőt, a kivitelező és műszaki ellenőrzést átfogó intézményrendszerben.
A Magyar Betonburkolat Egyesült 2014. május 8-án konferenciát szervezett ennek a sikeres K+F munkának a 10. évfordulóján. A konferencia 12 előadása annak a fejlesztő munkának a folyamatát és eredményeit tekintette át, amely 2004-re a hosszú élettartamú útpályaszer-kezetek tervezésének és építésének meghonosításához vezetett az országos közúthálózaton. Ez a munka hatott azokra a megoldásokra is, amiket napjainkban a fővárosi villamos-vonalak nehéz közúti forgalommal is terhelhető pályáihoz alkalmaznak.
A konferencia előadói előadók arra törekedtek, hogy a magyar mérnöktársadalom érdeklődő tagjaival megismertessék azt a szemléletet és gyakorlatot, ahova a nagy forgalmi terhelésű utak és speciális városi közlekedési pályák útpályaszerkezetei tervezése és kivitelezése terén a közlekedésépítő ipar a hosszú élettartamú útpályaszerkezetek fejlesztésben napjainkra eljutott, és rámutassanak a továbblépés véget szükséges folyamatos állapotmegfigyelési, termék-fejlesztési és minőségszabályozási munka nélkülözhetetlen voltára.

Az Előadások az ISBN 978-615-80006-1-1 számon elérhetők a Széchenyi Könyvtárban.

Budapest, 2014. 05. 20.


Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük