A közlekedésépítési szakterület mérnöki és tudományos folyóirata. ISSN: 2064-0919
15. szám
9. évfolyam
2021 július
15
Szakolvasó

Szakolvasó

Az aszfaltburkolatú útpályaszerkezetekkel és technológiai kérdésekkel foglalkozó szakterület magyar nyelvű szakirodalma meglehetősen szerény. Az elmúlt fél évszázad kiadványai – amelyeket az akkori Tankönyvkiadónak, KÖTUKI-nak, UKIG-nak, ÁKMI-nak és másoknak köszönhetünk – mára kissé elavultak. Ezen sajnos sokat segíteni nem mi tudunk, azonban új rovatunkban szeretnénk felhívni a figyelmet a téma bőséges nemzetközi szakirodalmára. Elsőként olyan PhD munkákra hívjuk fel a figyelmet, amelyek az útpályaszerkezet méretezés illetve technológia tárgykörében születtek és az interneten mindenki számára elérhetőek.
Reményeink szerint az adatbázis folyamatosan bővül és nem csak a PhD hallgatók és kutatók kis táborának speciális érdeklődését fogja szolgálni. Az adatbázis bővítésében szívesen veszünk ötleteket és javaslatokat az utugyilapok@makadam.hu. címen.

This section presents scientific works related to asphalt pavement design and asphalt technology that are available online. Our aim is to constantly develop our collection and help researchers, professionals and those interested to find a base point for their work. We appreciate your help in expanding the database, for further ideas and suggestions please feel free contact us at utugyilapok@makadam.hu.