A közlekedésépítési szakterület mérnöki és tudományos folyóirata. ISSN: 2064-0919
15. szám
9. évfolyam
2021 július
15
Cikkek 'ITS' kulcsszóval

Európai tendenciák és együttműködés az ITS rendszerek területén – hazai eredmények és kihívások

A cikk bemutatja az európai- és a hazai közlekedéspolitika lényeges célkitűzéseinek megvalósításában az intelligens közlekedési rendszerek / szolgáltatások szerepét. A megfogalmazott / kitűzött ITS vízió elérését támogatja az ITS stratégia.
Az ITS Direktíva keretet ad a következő évek munkájának az intelligens közlekedési rendszerek / szolgáltatások területén. A prioritással rendelkező intézkedésekre vonatkozóan folyamatosan jelennek meg az EU Bizottság részéről az előírások, felhatalmazáson alapuló rendeletek formájában, amelyek meghatározzák a tagállamok feladatait.
A regionális / európai együttműködés Magyarország számára az EU csatlakozásunk után indulhatott meg; aktív partnere volt hazánk a korábbi CONNECT és EasyWay projekteknek, jelenleg pedig a CROCODILE konzorcium tagja – a cikk áttekintést ad ezekről a projektekről.
A jövő feladatai az ITS Direktíva megvalósítása, a társfinanszírozásra a jövőben elsősorban a CEF projektek keretében lesz lehetőség.

Bejegyzések 'ITS' kulcsszóval

Március

Zúzalékvázas masztix aszfalt teljesítménye és életciklus költség előnyei Performance and Life-Cycle Cost Benefits of Stone Matrix Asphalt Szerzők: F. Yin, R.C. (West National Center for Asphalt Technology, USA) Terjedelem: 66 oldal Kivonat: Stone matrix asphalt (SMA), also called stone mastic asphalt, is a durable and rut-resistant asphalt mixture that relies on stone-on-stone contact to offer […]