A közlekedésépítési szakterület mérnöki és tudományos folyóirata. ISSN 2064-0919
9. szám
2017. tavasz
9
Könyvajánlók
március 16.

Könyvajánló: A közúti vagyongazdálkodás

Szerző: Dr. habil Gáspár László Kiadó: Közlekedéstudományi Intézet, Budapest, 2012. Közlekedéstudományi kiadványsorozat 50. szám Terjedelem: 232 oldal A közutak nemzetgazdasági értéke jelentős (a hazai országos közúthálózaté 7000 milliárd Ft körüli). Nyilvánvaló, hogy a tulajdonos és a kezelő felelőssége ennek a vagyontömegnek hosszú távon is hatékony, a nemzetgazdasági szempontokra fokozott figyelmet fordító kezelése. A vagyongazdálkodás (asset […]

december 2.

Könyvajánló: Stone Matrix Asphalt

Szerző: Krzysztof Błazejowski Kiadó: CRC Press, 2011 Terjedelem: 307 oldal Az utóbbi években megjelent cikkek és kiadványok vezettek az SMA aszfaltok fejlesztéséhez és elterjedéséhez. A varsói Út- és Hídépítési Kutatóintézet mérnöke, Błazejowski a világ minden tájáról összegyűjtötte a témához kapcsolódó publikációkat, kutatási eredményeket és az eddigi alkalmazási tapasztalatokat, melynek segítségével elkészítette az SMA aszfaltokról szóló […]

február 6.

Könyvajánló: Modeling of Asphalt Concrete

Az Észak-Karolina-i Egyetem professzora által írt könyv az aszfaltok jellemzésére szolgáló modelleket mutatja be a mérnökök számára. A modelleket hat nagy részre különíti el. A könyv elsősorban az aszfaltok modellezését írja le, ennek ellenére az első fejezetben a kötőanyag reológia témakörével találkozhat az olvasó.

január 31.

Könyvajánló: Erdészeti útépítés

Az erdőfeltárás, az erdészeti utak tervezése, illetve építése területét mutatja be Kosztka Miklós Erdészeti útépítés - erdészeti utak építése című könyve. A témában legutóbb 1965-ben jelent meg tankönyv az erdőfeltárásról, Erdészeti szállítástan címmel, amely az erdészeti feltárás és erdészeti útépítés teljes témakörét felölelte.

október 21.

Könyvajánló: Handbook of Road Technology

A nemzetközileg is ismert könyv minden területét lefedi a bel- és külterületi utakhoz kapcsolódó technológiáknak. A Melbourne-i Egyetem professzora a kézikönyv korábbi kiadásának tervezésre, építésre és fenntartásra vonatkozó fejezeteit egészítette ki az utóbbi években megszerzett külföldi tapasztalataival.